Stel je focus scherp met een oudercommissietraining
Training Stel je focus scherp met een oudercommissietraining
Wij zijn er een voorstander van dat in de trainingen zowel de organisatie als de oudercommissieleden deelnemen, maar andere settings zijn, afhankelijk van het gewenste resultaat, natuurlijk mogelijk. Groepsgroottes kunnen variëren van 5 tot zo’n 40 deelnemers, afhankelijk van de doelstelling van de bijeenkomst(en).

DIRECT RESULTAAT

Wat leer je tijdens deze training?

In onze oudercommissietrainingen op maat stel je met de trainer opnieuw je focus scherp. Je krijgt weer helder op je netvlies waar het om gaat bij medezeggenschap van ouders en wat daarvoor nodig is. Managers/locatieleiders en oudercommissies gaan met concrete resultaten de deur uit. Zoals opgefriste kennis over de regels, opgepoetste gespreksvaardigheden, heldere doelstellingen en afspraken over samenwerking;

Als oudercommissie wil je weten wat je taak is en welke mogelijkheden je hebt om invloed uit te oefenen op het (pedagogisch) beleid, de veiligheid en het reilen en zeilen op een kinderdagverblijf of BSO. Een soepele samenwerking met de leiding van de organisatie is daarbij cruciaal. Als oudercommissie wil je gehoord worden en niet blijven hangen in het aanhoren van mededelingen waar je niets mee kunt.

ls organisatie vind je medezeggenschap van ouders belangrijk, maar ben je vaak zoekende hoe je deze binnen de kaders van de wet- en regelgeving én die van je bedrijfsvoering optimaal kan vormgeven. Gesprekken met je oudercommissie kunnen aanvoelen als een kruisverhoor in plaats van een samenwerking. Je vindt het belangrijk dat je oudercommissie een gesprekspartner wordt op niveau, met wie je kunt sparren over zaken die ertoe doen, met wederzijds respect.Hoe je weerstandt in je team en daarbuiten voorkomt of om te buigen;

Parenticom biedt organisaties en hun oudercommissies de mogelijkheid een training van één, twee, drie of meer dagdelen op maat te volgen. In zo’n traject, dat helemaal wordt toegespitst op de specifieke situatie, de wensen van de opdrachtgever en de behoefte van de deelnemers, gaan onze trainers actief met je aan de slag. Geen hoorcollege dus, maar bijeenkomsten met een hoog actiegehalte en uitkomsten.

Enim ipsam volus tatem volustas asner natur furit masni dolores ratione nesciunt nerue ruisruam dolorem insum dolor amet consectetur adinisci modi temsora incidunt labore dolore masnam aliruam volustatem enim minima veniam.

Nicole van Asten

Eigenaar / Trainster

Doelgroep

Oudercommissies en/of locatieleiders/management

Duur training

Afhankelijk van de wensen.

Plaats & Data

Op locatie, data op aanvraag.

AAN HET WOORD

Deelnemers die je voorgingen

“ Hartelijk dank voor je enthousiaste manier van training geven. We hebben het ook wel eens  anders meegemaakt en dan zijn de medewerkers lang niet zo gemotiveerd als nu.”

Mirjam Buitelaar

Afdelingsmanager, KDV Fransje Plukkebol

“Ik ben op de goede weg en de rondleidingen gaan steeds makkelijker. De ouders uit de trainingsopdracht hebben zelfs voor ons gekozen. Ze waren super enthousiast en hebben veel vertrouwen in ons.”

Monique Zagwijn

KDV Het Steigertje

“ Jullie hebben echt kwaliteit geleverd en men ging inderdaad zeer tevreden naar huis, ik ook dus. Mooi dat jullie het zo degelijk afronden ook.”

A. van 't Sant

Algemeen directeur, Quadraam