Schrijven voor het ouderportaal
Training Schrijven voor het ouderportaal

Wat de pedagogisch professionals in het ouderportaal voor ouders schrijven draagt bij aan het beeld dat ouders hebben van de kwaliteit van de opvang. De wijze waarop pedagogisch professionals de schriftelijke communicatie naar ouders toe verzorgen is heel erg bepalend voor de professionele en klantgerichte uitstraling van een organisatie. Parenticom geeft praktijkgerichte workshops ‘Schrijven voor het ouderportaal’ die direct resultaat opleveren.

Parenticom heeft een basisprogramma ontwikkeld waarmee iedereen die gemotiveerd is in één dagdeel verbazingwekkende vorderingen kan boeken. Afhankelijk van hoe een organisatie de schriftelijke communicatie wil vormgeven wordt dit programma aangepast aan de situatie. De werkvormen zijn speels, afwisselend en zeer praktijkgericht: in de workshop worden met de nieuwe tips en inzichten échte stukjes geschreven. De deelnemers krijgen na afloop van de workshop een hand-out met de belangrijkste handvatten en aanknopingspunten voor interessante stukjes. Desgewenst kunnen wij voor een organisatie de bijbehorende ‘richtlijnen schriftelijke rapportage aan ouders’ samenstellen.

DIRECT RESULTAAT

Wat leren deelnemers tijdens deze training?

Waarom is schrijven in het schriftje (hard copy of digitaal) belangrijk;

Wat willen ouders eigenlijk lezen over hun kind;

Hoe schrijf je op interessante wijze over de ontwikkeling van het kind;

Hoe houd je het boeiend voor de ouders en waar haal je inspiratie vandaan.

In de workshop zul je zelf ervaren dat boeiend schrijven eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is en dat iedereen genoeg capaciteiten in huis heeft om een interessant stukje te schrijven. 

Nicole van Asten

Eigenaar / Trainster

Doelgroep

Pedagogisch professionals

Duur training

Eén dagdeel

Plaats & Data

Op locatie, data op aanvraag.
Combineer deze training!
Deze training kan als losstaande module gevolgd worden of als onderdeel van de training ‘Communiceren met ouders’.