Online aanbod

Webinars, workshops en trainingen

WAT WIL JE GRAAG LEREN?

Bekijk hier ons online trainingsaanbod

Webinars, online workshops en online trainingen van Parenticom zijn net als de reguliere trainingen altijd: praktisch, met een hoog doe-gehalte, veel afwisseling en interactie. Hard werken, met ruimte voor humor en plezier! Dus ook online geldt: Op maat, actief, praktisch, hoog doe-gehalte en leuk!

Webinar

Op een afgesproken tijdstip kunnen 100 medewerkers deelnemen aan een live webinar. Parenticom verzorgt een inhoudelijke webinar van een uur. Met een chatfunctie worden de deelnemers geactiveerd mee te denken en inbreng te leveren. Ook bevat een webinar minimaal 1 challenge of praktijkopdracht. In overleg met de organisatie stemmen we interne opvolging en borging van de opdracht/ challenge af. In de afronding van de webinar kunnen deelnemers ook via een Q&A-functie vragen stellen. De rode draad uit deze vragen worden beantwoord in het laatste half uur.

Workshop

Een workshop, op gepland tijdstip online live te volgen. Voorafgaand aan de workshops ontvangen deelnemers een korte voorbereidende opdracht. Zo kunnen wij tijdens de workshop inspelen op de leervragen van de deelnemers aan de workshop. De deelnemers krijgen in de workshop een praktijkopdracht mee.
Tijdens de workshop delen we handvatten, tips en kennis, en werken we veel vanuit interactie en gebruiken we diverse werkvormen die online toepasbaar zijn om het leerrendement te optimaliseren.

ONLINE TRAINING

Wat zijn de voordelen?

Meer interactie

Afgestemd op verschillende behoeftes

Volg de online trainingen vanachter je eigen computer

Goedkoper dan een training op een vaste locatie

Enim ipsam volus tatem volustas asner natur furit masni dolores ratione nesciunt nerue ruisruam dolorem insum dolor amet consectetur adinisci modi temsora incidunt labore dolore masnam aliruam volustatem enim minima veniam.

Nicole van Asten

Eigenaar / Trainster

WEBINARS

Communiceren met ouders in tijden van Corona

In de contactmomenten met ouders maak jij het verschil. Iedere dag weer! Zeker ook in deze uitdagende tijd. Hoe zorg je dat je in verbinding blijft met de ouders en kinderen die je in deze Coronatijd tijdelijk niet ziet? En, wat is belangrijk in het contact met de ouders van kinderen in noodopvang, in aanloop naar de heropening op 11 mei en na de heropening? Hoe laat je juist nu zien waar jullie kracht ligt? Parenticom deelt praktische tips, ideeën en handvatten voor de huidige tijd.

Soort: Online workshop
Groepsgrootte: Maximaal 14 deelnemers
Duur: 2,5 tot 3 uur online volgen van workshop + 2 uur zelfstudie deelnemers
Datum: In overleg

Soort: Webinar
Groepsgrootte: Maximaal 100 deelnemers
Duur: 1 uur live webinar + 0,5 uur voor Q&A
Datum: In overleg

WORKSHOPS

Rondleiden en kennismaken met ouders in Coronatijd

In de huidige tijd van Corona zijn rondleidingen op locatie niet mogelijk. Toch zijn er ook nu ouders die zich oriënteren op kinderopvang. Hoe zorg je dat je ook in deze tijd oriënterende ouders enthousiasmeert voor je kinderopvang?
Een kennismakingsgesprek en rondleiding, maakt normaal deel uit van dit belangrijke keuzeproces. Het komt erop aan deze waardevolle contactmomenten altijd professioneel en klantgericht aan te pakken. Dit is het begin van een mogelijke samenwerking. DÉ kans om goed van start te gaan! En hoe nu dan in deze tijd waarom je ouders niet op je locatie kunt ontvangen. En hoe maak je kennis met de ouders die gebruik maken van de noodopvang en nog niet eerder klant bij de organisatie waren?

Na deze workshop heb je praktische handvatten om oriënterende ouders en nieuwe ouders gebruik makende van de noodopvang in deze huidige uitdagende coronatijd te enthousiasmeren voor je kinderopvang. Om zo de kans op een nieuwe klant enorm te verhogen ÉN een droomstart te maken in de samenwerking met de ouder.

Soort: Online workshop
Groepsgrootte: Maximaal 14 deelnemers
Duur: 2,5 tot 3 uur online volgen van workshop + 2 uur zelfstudie deelnemers
Datum: In overleg

Maak het verschil als pedagogisch professional

Professional, tijdens deze workshop/ webinar sta jij centraal! Pedagogisch medewerker, een cruciale beroepsgroep in deze uitdagende tijd. En in alle tijden maak jij het verschil. Iedere dag weer! In deze webinar staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Hoe? Met inspiratie, tips, handvatten, humor, een aantal challenges en…. een verrassende invalshoek. Ontdek de pedagogische superhero in jezelf. Ook door je persoonlijke en professionele ontwikkeling in eigen handen te nemen. #fijndatJIJerbent

Soort: Online workshop
Groepsgrootte: Maximaal 14 deelnemers
Duur: 2,5 tot 3 uur online volgen van workshop + 2 uur zelfstudie deelnemers
Datum: In overleg

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Jij, als leidinggevende, hebt in deze coronatijd genoeg uitdagingen! Petje af!
In de eerste weken lag veel nadruk op het realiseren van noodopvang en zelfs 24-uurs opvang, (crisis)communicatie met ouders en ondersteunen van de medewerkers. Met de aankondiging van de heropening op 11 mei zijn er nieuwe uitdagingen ontstaan.

Veel medewerkers zetten zich creatief en flexibel in, ook tijdens het thuiswerken. Hulde!

Samen staan we sterker. En toch gaat er in het hier en nu ook veel tijd zitten om alle medewerkers betrokken houden. Niet iedereen levert dezelfde effort en er ontstaan zichtbare verschillen. Wat verwacht jij van je medewerkers wanneer ze thuis werken? En hoe ga je om eventuele angsten bij medewerkers over de heropening? In deze workshop bieden we diverse handvatten vanuit o.a. Transparant Management om op een positieve manier alle medewerkers te betrekken en betrokken te houden.

Soort: Online workshop
Groepsgrootte: Maximaal 14 deelnemers
Duur: 2,5 tot 3 uur online volgen van workshop + 2 uur zelfstudie deelnemers
Datum: In overleg

Maatwerk

Met plezier maken we een online webinar, workshop of training op maat. Ook blijven we nieuwe modules ontwikkelen, afhankelijk van de ontwikkelingen en vraag.

AAN HET WOORD

Deelnemers die je voorgingen

“ Hartelijk dank voor je enthousiaste manier van training geven. We hebben het ook wel eens  anders meegemaakt en dan zijn de medewerkers lang niet zo gemotiveerd als nu.”

Mirjam Buitelaar

Afdelingsmanager, KDV Fransje Plukkebol

“Ik ben op de goede weg en de rondleidingen gaan steeds makkelijker. De ouders uit de trainingsopdracht hebben zelfs voor ons gekozen. Ze waren super enthousiast en hebben veel vertrouwen in ons.”

Monique Zagwijn

KDV Het Steigertje

“ Jullie hebben echt kwaliteit geleverd en men ging inderdaad zeer tevreden naar huis, ik ook dus. Mooi dat jullie het zo degelijk afronden ook.”

A. van 't Sant

Algemeen directeur, Quadraam

Meer weten?

Vul hier je persoonlijke gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Wil je meerdere mensen aanmelden voor een training? Voeg dan nog een deelnemer toe. Onderstaande informatie hebben wij nodig om jouw inschrijving te kunnen verwerken. Velden met een * zijn verplicht.